Közbeszerzési Hatóság

Állásfoglalás

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt feladatának tartja a közbeszerzési eljárásokban résztvevők informálását. Ennek kapcsán a Közbeszerzési Hatóság a Kbt. 187. § (2) bekezdés m) pontja alapján a jogalkalmazók tevékenységének támogatása érdekében állásfoglalás formájában általános felvilágosítást nyújt a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogszabályokra vonatkozó megkeresésekre.

A jogalkalmazók állásfoglalás-kéréseiket elektronikus úton a kapcsolat@kt.hu, vagy a titkarsag@kt.hu email-címre küldhetik meg.

A Közbeszerzési Hatóság állásfoglalásai kötelező erővel nem bírnak és nem helyettesíthetik az egyes eljárások lefolytatásához szükséges szakértelmet, mégis jelentős segítséget nyújtanak (főleg a kisebb) ajánlatkérők és ajánlattevők számára a közbeszerzési eljárások jogszerű lefolytatásához és a jogérvényesítéshez.

Ezen túl az érdeklődők a Közbeszerzési Hatóság által kiadott állásfoglalásokról a Közbeszerzési Szemle havi rendszerességgel megjelenő „A Közbeszerzési Hatóság aktuális állásfoglalásai” című rovatában is olvashatnak.