Közbeszerzési Hatóság

Hat éves a korrupcióellenes összefogás Magyarországon

Sikeresnek ítélte a korrupcióellenes fellépést a jegybank, a számvevőszék, illetve a közbeszerzési hatóság vezetője, egyúttal hangsúlyozták az intézményi összefogás erősítését a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának hatodik évfordulóján tartott rendezvényen hétfőn, Budapesten.

Rászoruló gyermekek karácsonyát teszi szebbé a Közbeszerzési Hatóság

Második alkalommal gyűjt adventi adományokat a Dévai Szent Ferenc alapítvány szászvárosi gyermekotthonának, a Szent Erzsébet Gyermekotthonnak a Közbeszerzési Hatóság. Az alapítványt 1992-ben Böjte Csaba alapította és azóta is vezeti, a ferences szerzetes munkásságát többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével és Európai Polgári Díjjal is elismerték. A Hatóság célja volt, hogy szebbé tegye a rászoruló gyermekek karácsonyát. A főleg tisztítószerekből, ruhákból és játékokból álló adományokat december 7-én adták át az intézménynek, ahol nagy örömmel fogadták a felajánlásokat.

Rekord értékű közbeszerzést nyerhetnek idén a magyar kis- és középvállalkozások

Idén minden eddigi csúcsot megdöntve elérheti az 1500 milliárd forintot a hazai kis- és középvállalkozások által elnyert közbeszerzések összértéke. Jövőre pedig további jelentős emelkedés várható ebben a mutatóban. A KKV-k rekordszintű térnyerése a közbeszerzések terén tudatos jogalkotói szándék eredménye, mely többek között a 2015-ben elfogadott új közbeszerzési törvényben megfogalmazott rendelkezésekben nyilvánul meg – hívja fel a figyelmet Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Tájékoztatás az ERA kódok használatáról

A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója az ERA kódok használatára kötelezett ajánlatkérők számára a hirdetményellenőrzési díjak és a rendszerhasználati díjak átutalása kapcsán.

Hasznos iránytű a szakemberek számára

A Közbeszerzési Hatóság közzétette a C(2013)9527/F1 Bizottsági határozatot és az Európai Bizottság közbeszerzési eljárásokat támogató útmutatóját.