Könyvjelzőim

A regisztrált és bejelentkezett felhasználók itt férhetnek hozzá a korábban könyvjelzővel megjelölt hírekhez.

Ha ön is szeretné figyelemmel kísérni számítógépén és okostelefonján a közbeszerzésekkel kapcsolatos híreket, változásokat, nincs más dolga, mint regisztrálni.

Szeretnék Regisztrálni Mégsem

(FX)

Az Internet Explorer Ön által használt változatát
a Közbeszerzési Hatóság portálja nem támogatja.

Kérjük töltse le az alábbi böngészők friss verzióját.


Internet Explorer Internet Explorer Letöltés Google Chrome Google Chrome Letöltés Mozilla Firefox Mozilla Firefox Letöltés Safari Safari Letöltés Opera Opera Letöltés

Your browser is no longer supported.

Please download a modern browser from above.

vissza a lap
tetejére

Részletes keresés az egyes témakörökben

← vissza

Döntőbizottság

2015.12.16.

A közbeszerzési eljárásokban felmerülő jogviták intézésére a törvény speciális jogállású szervezetet, a Közbeszerzési Döntőbizottságot hozta létre.

A Kbt. értelmében a Hatóság mellett működő Közbeszerzési Döntőbizottság független, országos hatáskörrel rendelkező szerv (Kbt. 179. §). A jogszabály a függetlenség biztosítékaként rögzíti, hogy a közbeszerzési biztost nem lehet utasítani sem a jogorvoslati eljárás, sem a határozat vonatkozásában.

A Döntőbizottság eljárása a polgári peres eljárásokkal mutat számos hasonlóságot, melyben a felek jogvitáját kontradiktórius eljárásban dönti el. A Döntőbizottság eljárására a Kbt., valamint a Kbt. felhatalmazása alapján adott kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) rendelkezéseit kell alkalmazni. 

A Döntőbizottság hivatalból – a törvényben meghatározott személyek ilyen irányú kezdeményezése nyomán – vagy az arra jogosult által előterjesztett kérelem alapján jár el. A döntőbizottsági eljárás célja, hogy gyorsan és hatékonyan (lehetőleg még a szerződés megkötése előtt) fel tudjon lépni a jogsértésekkel szemben. A Döntőbizottság határozata ellen felülvizsgálat terjeszthető elő, melynek elbírálására bíróság rendelkezik hatáskörrel.

Általános információk


Döntőbizottság elnöke
Telefon: 06 1 882-8592
Fax: 06 1 882-8593

 

dr. Puskás Sándor
Döntőbizottság elnökhelyettese
Telefon: 06 1 882-8592
Fax: 06 1 882-8593Elérhetőségek:

Ügyfélfogadás rendje:

  • Hétfőtől-csütörtökig de. 9-11 óra, du. 13.30-15.30
  • Péntek: de. 9-11 óráig

Iratbetekintés ügyfélfogadási időben, előzetes telefonegyeztetés alapján!

Számlaszám:

Magyar Államkincstár MNB
10032000-01720361-00000000