Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core

Rászoruló gyermekek karácsonyát teszi szebbé a Közbeszerzési Hatóság

Második alkalommal gyűjt adventi adományokat a Dévai Szent Ferenc alapítvány szászvárosi gyermekotthonának, a Szent Erzsébet Gyermekotthonnak a Közbeszerzési Hatóság. Az alapítványt 1992-ben Böjte Csaba alapította és azóta is vezeti, a ferences szerzetes munkásságát többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével és Európai Polgári Díjjal is elismerték. A Hatóság célja volt, hogy szebbé tegye a rászoruló gyermekek karácsonyát. A főleg tisztítószerekből, ruhákból és játékokból álló adományokat december 7-én adták át az intézménynek, ahol nagy örömmel fogadták a felajánlásokat.

A Közbeszerzési Hatóság adventi adománygyűjtésbe kezdett, hogy segítse a szászvárosi Szent Erzsébet Gyermekotthon rászoruló fiataljait, és szebbé tegye számukra az ünnepeket. Az intézmény árva, és hátrányos helyzetű gyermekeknek ad otthont, ahol tanításukkal, vallási és erkölcsi nevelésüket is biztosítják. A mindennapi élethez szükséges eszközeik és ruháik mind adományokból származnak. A Hatóság által tavaly, hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezéshez idén is rengeteg munkatárs csatlakozott, közel egy hónap alatt 12 zsák ruha és cipő, közel 80 liter tisztálkodási és tisztítószer, 3 zsák játék és egyéb a mindennapi élethez szükséges adomány gyűlt össze.

Az adományokat - amelyeket a Hatóság udvarán a pasaréti templom ferences rendi atyája, Kálmán Peregrin is megáldott - december 7-én adták át a gyermekotthonnak.  Az akcióban a Közbeszerzési Hatóság kollégái mellett dr. Gór Csaba kerületi önkormányzati képviselő is részt vett - nemcsak az adománygyűjtésben volt a Hatóság segítségére, hanem a kapcsolatfelvételben is a pasaréti templom közösségével, akikkel a jövőben is terveznek együttműködést.

Államigazgatási szervnél szolgálatot teljesítő dolgozókként kötelességünknek érezzük, hogy egész évben segítsük az elesetteket, a rászorulókat. A Közbeszerzési Hatóságnál éppen ezért számos munkatársammal együtt önkéntes feladatokat is vállalunk, így például beteg gyerekek táboroztatásában is serénykedtünk már. Az adventi készülődés időszakában felemelő érzés segíteni a határon túli rászoruló gyermekeknek, hiszen nekik sokszor ruhára sem telik, nemhogy játékokra, ajándékokra. Remélem, hogy ezzel a kis segítséggel sikerül számukra szebbé varázsolnunk a karácsonyt. A jövőben is szeretnénk hasonló gyűjtéseket szervezni, illetve önkéntes feladatokat vállalni a kerületben, ahol dolgozunk - legyen az játszóterek takarítása, vagy az ott található játékok átfestése -, hogy aktív, önzetlenül segítő tagjai legyünk a közösségnek – mondta el Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke .

A Közbeszerzési Hatóság

Az 1995 óta fennálló Közbeszerzési Hatóság autonóm államigazgatási szerv, kizárólag az Országgyűlésnek alárendelten működik. Feladata, hogy a közérdeket az ajánlatkérők és az ajánlattevők érdekeit figyelembe véve hatékonyan közreműködjön a közbeszerzési politika alakításában, a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításában és elterjesztésében, elősegítve a közpénzek nyilvános és átlátható módon történő elköltését. A Hatóság keretében Közbeszerzési Döntőbizottság működik, amely az ország egész területére kiterjedő illetékességgel bírálja el a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogvitákat.

Gyerekek.jpg MTI.jpg 20171207_192352_.jpg 24837322_1733146136709563_255221663187017134_o.jpg 20171207_180022_.jpg 20171207_175951_.jpg

2017.12.12.