Közbeszerzési Hatóság

4.

Általános szabályok

4.

Együttműködés az ajánlatkérő és a gazdasági szereplők között

A közbeszerzési eljárás résztvevői vállalják, hogy segítik egymás munkáját az eljárás során, és a kölcsönös együttműködés szellemében járnak el.

A felek a másik fél megkeresésére a lehető legrövidebb időn belül válaszolnak, és minden esetben pontos információt szolgáltatnak a feltett kérdésekre.

A felek vállalják, hogy információkat nem szolgáltatnak ki más gazdasági szereplők, illetve harmadik személyek számára, a jogszabályokban meghatározottak kivételével.

Az ajándékozás szabályai

A közbeszerzési eljárás során elfogadott, hogy az ajánlatkérők és a gazdasági szereplők között bizonyos mértékű szakmai jellegű kapcsolat alakuljon ki. Ezek során előfordulhat, hogy a gazdasági szereplők képviselői ajándékokat adnak át az ajánlatkérők számára. A közbeszerzési eljárás során felajánlott ajándék felveti a befolyásolás, vesztegetés lehetőségét, az ajándék értékétől függetlenül. Az ajándék erre tekintettel nem fogadható el.

Az ajánlatkérő köteles a kínált ajándékot visszautasítani, a gazdasági szereplők pedig ajándék felajánlását kerülni.

Foglalkoztatásra irányuló jogviszony megszűnése utáni tevékenység

A közbeszerzési eljárás résztvevői vállalják, hogy kerülik olyan személy bevonását a közbeszerzési eljárásba, akitől korábbi foglalkoztatásra irányuló jogviszonya miatt nem várható elfogulatlan részvétel az adott közbeszerzési eljárásban.