Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Csatlakozás a Zöld Kódexhez

A Környezetvédelmi Közbeszerzési Etikai Kódex (Zöld Kódex) a közpénzből gazdálkodó szervezetek számára biztosít útmutatást annak érdekében, hogy a környezeti és gazdasági fenntarthatóság szempontjai a lehető leginkább érvényesüljenek a közbeszerzésekben.

A Zöld Kódex konkrétan kijelöli azokat a környezetvédelmi célokat, területeket, melyekre a csatlakozó ajánlatkérők közbeszerzéseik során vállaltan kiemelt figyelmet fordítanak. Ilyen témák többek között a zöld közbeszerzés, a körforgásos gazdasági szemlélet, a hulladéktermelés minimalizálása, az energiafelhasználás, a vízfelhasználás és a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az életciklus szemlélet.

Amennyiben a Zöld Kódexet elfogadja, kérjük, hogy csatlakozási szándékát a jobb oldalról letölthető „Csatlakozási nyilatkozat” kitöltésével jelezze a Közbeszerzési Hatóság felé.

A kitöltött Csatlakozási nyilatkozatot elektronikus formában a nemzetkozi@kt.hu e-mailcímre vagy papíralapon az alábbi postacímre küldhetik a Hatóság Elnökének címezve:

dr. Kovács László elnök
Közbeszerzési Hatóság
Budapest 1026
Riadó u. 5.

A Közbeszerzési Zöld Kódexre vonatkozóan az érdeklődők hétfőtől-csütörtökig 8.30-12.00, pénteken 8.30-10.00 óráig a 06-1-882-8540-es telefonszámon kérhetnek felvilágosítást.