Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

Tevékenységek

Általános tevékenységek

A Közbeszerzési Hatóság alapvető, jogszabályban meghatározott feladata, hogy a közérdeket, az ajánlatkérők és az ajánlattevők érdekeit figyelembe véve, hatékonyan közreműködjön a közbeszerzési politika alakításában, a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításában és elterjesztésében, elősegítve a közpénzek nyilvános és átlátható módon történő elköltését.

Jogalkalmazók támogatása

Ebben a menüpontban elérhetőek a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács útmutatói, a Hatóság elnöke által kibocsátott tájékoztatók és közlemények, illetve az érdeklődők szintén itt informálódhatnak az állásfoglalásokkal és a közérdekű bejelentésekkel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról. A Hatóság az útmutatókat, illetve elnöki tájékoztatókat a honlapján, illetve a Közbeszerzési Értesítőben minden esetben közzéteszi.

Ellenőrzés

A Közbeszerzési Hatóság jogszabályban meghatározott feladata a közbeszerzési eljárások eredményeiként megkötött szerződések teljesítésének és módosításának ellenőrzése, a hirdetményellenőrzési feladatok ellátása, valamint a törvényességi ellenőrzési jogkör gyakorlása a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások tekintetében.