Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

A Közbeszerzési Hatóság online szolgáltatásai

A Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzési folyamatok informatikai támogatása és a közbeszerzések átláthatóságának növelése érdekében különböző elektronikus szolgáltatásokat vezet be. A fejlesztések eredményeként üzembe helyezett rendszerek használatával a Hatóság ügyfelei mind szélesebb körben tudják ügyeiket on-line intézni, a honlap látogatói pedig új, illetve megújult nyilvántartásokat érhetnek el.

Online szolgáltatásaink

1. Központi Bejelentkezés

A Központi Bejelentkezési rendszer (KBEJ) 2012. június 18-ától érhető el az ügyfelek számára. A KBEJ a Közbeszerzési Hatóság elektronikus szolgáltatásainak azon programrésze, amely biztosítja, hogy a különböző ügyfelek jogosultságaik mentén különböző on-line szolgáltatásokat érjenek el. Így a KBEJ modulból lehet továbblépni az Elektronikus Hirdetménykezelő (EHR) és a Közbeszerzési Adatbázis (KBA) felé, majd a későbbiek során a Hirdetmény nélkül induló közbeszerzési eljárások (HNT), és az Elektronikus Jogorvoslat (eJogorvoslat) rendszerekbe.

A KBEJ modulban lehetséges a Kbt. 21. § (1) bekezdése szerinti bejelentkezési, illetve adatváltozás bejelentési kötelezettséget is teljesíteni (2012. június 18-ától).

2. Elektronikus Hirdetménykezelő Rendszer

Az Elektronikus Hirdetménykezelő Rendszer (EHR) a közbeszerzési hirdetmények elektronikus feladását, javítását, hiánypótlását és a közösségi hirdetmények EU-ba történő továbbítását teszi lehetővé. Az EHR a KBEJ-ben regisztrált felhasználók számára érhető el. Az EHR-ben feladott és közzétett hirdetmények 2012. szeptember 24-étől (14.00 órától) kezdődően a Közbeszerzési Adatbázisban is nyilvántartásba vételre kerülnek (ld. lentebb).

3. Közbeszerzési Adatbázis

A Közbeszerzési Adatbázis (KBA) a közbeszerzési eljárások központi nyilvántartása. Az Adatbázis közbeszerzési eljáráshoz és ajánlatkérő szervezethez kapcsolódóan tárolja a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatokat és dokumentumokat. A KBA rendelkezik egy belső (a KBEJ-ben regisztrált felhasználók számára elérhető) rendszerrel, és egy külső (publikus) felülettel.
A publikus felület különböző szempontok szerinti keresést biztosít a közbeszerzési eljárásokban és a dokumentumokban.

Az Adatbázisban vannak nyilvántartva az alábbi publikus dokumentumok:

  • a Közbeszerzési Értesítőben megjelenő hirdetmények
  • a Közbeszerzési Hatóság részére megküldött éves statisztikai összegezések
  • jogorvoslattal kapcsolatos publikus anyagok (azzal, hogy ezek a dokumentumok csak az ún. EJOG modul indulását követően kerülnek be a KBA-ba)

Fentiek mellett az Adatbázis felületet biztosít bármely ajánlatkérő számára, hogy az alábbi dokumentumokat is ott közzétegye:

  • közbeszerzési szerződések
  • előzetes vitarendezéssel kapcsolatos dokumentumok
  • szerződések teljesítésével kapcsolatos információk
  • közbeszerzési eljárás ajánlattételi / részvételi dokumentációja
  • közbeszerzési tervek