Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Ajánlattételi dokumentációk elektronikus közzététele

Tájékoztatjuk a Tisztelt Jogalkalmazókat, hogy 2013. november 1-jétől az ajánlatkérőknek lehetőségük nyílik arra, hogy közbeszerzési eljárásaik dokumentációját a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázis (KBA) rendszerén keresztül központilag, térítésmentesen és teljes terjedelemben közvetlenül elektronikus úton az ajánlattevők számára hozzáférhetővé tegyék.

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény módosításáról szóló 2013. évi CXVI. törvény 2013. november 1-jei hatállyal módosította a Kbt. – Közbeszerzési Hatóság feladatkörét érintő – 172. § (2) bekezdésének m) pontját. Ennek értelmében a Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzési eljárások dokumentációjának elektronikus közzétételére lehetőséget biztosít. Az ajánlatkérők a dokumentációt a Közbeszerzési Adatbázis (KBA) modul használatával központilag, térítésmentesen és teljes terjedelemben közvetlenül elektronikus úton az ajánlattevők számára hozzáférhetővé tehetik, illetve innen az ajánlattevők a dokumentációt ingyenesen elérhetik.

A közzététellel kapcsolatos tudnivalókról a Közbeszerzési Hatóság tájékoztató anyagokat adott ki (külön az ajánlatkérők, és külön az ajánlattevők, illetve egyéb, a közbeszerzések iránt érdeklődők számára), amelyek elérhetők a Közbeszerzési Hatóság on-line szolgáltatásai menüpontban, vagy letölthetők az alábbiak szerint:

- tájékoztató az ajánlatkérők (megbízott képviselők) részére

- tájékoztató az ajánlattevők, illetve egyéb, a közbeszerzések iránt érdeklődők részére.