Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta az új közbeszerzési irányelveket

Az Európai Unió Tanácsa 2014. február 11-én hagyta jóvá az új közbeszerzési irányelveket, melyeket a Parlament 2014. január 15. napján fogadott el.

Az Európai Bizottság 2011. december 20-án fogadta el a közbeszerzési jogszabály-csomagot, amely három elemből áll: a két új – a klasszikus és a közszolgáltató szektorra vonatkozó – közbeszerzési irányelv, amelyek a jelenleg hatályos 2004/17/EK és 2004/18/EK irányelveket váltják fel, valamint az új, a koncessziós szerződések odaítéléséről szóló tervezet. A jogalkotási eljárás eredményeként megszületett szövegváltozatokat a Parlament 2014. január 15. napján fogadta el. Az Európai Unió Tanácsának sajtóközleménye a letölthető dokumentumokkal elérhető innen .

Az új irányelvek az Európai Unió Hivatalos Lapjában történő közzétételt követően 20 nappal lépnek hatályba, majd ezt követően a tagállamoknak főszabály szerint 24 hónapon belül kell azokat átültetniük nemzeti jogukba.