Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Új elnöki tájékoztató jelent meg

A Közbeszerzések Tanácsa elnöke tájékoztatót bocsátott ki a hirdetménnyel induló tárgyalásos eljárás megalapozatlan alkalmazásának következményeiről, továbbá a versenypárbeszéd alkalmazásával kapcsolatos segédanyag közzétételéről. Az elnöki tájékoztató megjelent a Közbeszerzési Értesítő 2009. évi 108. számában.
A Közbeszerzések Tanácsa elnöke tájékoztatót bocsátott ki a hirdetménnyel induló tárgyalásos eljárás megalapozatlan alkalmazásának következményeiről, továbbá a versenypárbeszéd alkalmazásával kapcsolatos segédanyag közzétételéről. A tájékoztatás elsődleges célja, hogy felhívja az ajánlatkérők figyelmét, miszerint az eddigieknél is nagyobb figyelmet kíván fordítani a jövőben a tárgyalásos eljárási fajta alkalmazása jogszerűségének figyelemmel kísérésére. Ehhez kapcsolódóan pedig a jogalkalmazók figyelmébe ajánlotta azt a segédanyagot, amely a tárgyalásos eljárás jogszerű alternatíváját jelentő versenypárbeszéd lefolytatásának gyakorlati kérdéseit mutatja be. Az elnöki tájékoztató megjelent a Közbeszerzési Értesítő 2009. évi 108. számában (2009. szeptember 16-án), továbbá letölthető innen .