Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Tájékoztatás az ERA kódok használatáról

A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója az ERA kódok használatára kötelezett ajánlatkérők számára a hirdetményellenőrzési díjak és a rendszerhasználati díjak átutalása kapcsán.

A közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének és közzétételének szabályairól, a hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint az éves statisztikai összegezésről szóló 44/2015 (XI.2.) MvM rendelet 13. § (3) bekezdése és a 16/A. § (2) bekezdése rendelkezik arról, hogy a hirdetményellenőrzési díjakat és a rendszerhasználati díjat a Közbeszerzési Hatóságnak a Magyar Államkincstárnál vezetett MNB 10032000-01720361-00000000 számú számlájára kell megfizetni. A zökkenőmentes befizetések és a hibás, nem teljesíthető átutalási megbízások elkerülése érdekében a Közbeszerzési Hatóság tájékoztatja az ERA kódok használatára kötelezett ajánlatkérőket, hogy a hirdetményellenőrzési díjak és a rendszerhasználati díjak átutalásakor az „1B36 Egyéb közhatalmi bevételek” megnevezésű ERA kód megadásával kell az átutalási megbízást elindítani.

További információk a hirdetményellenőrzési díjak átutalására és számlázására vonatkozóan az alábbi linkeken érhetők el:

/hirek/online-elerhetoek-a-hirdetmenybefizetes-igazolasok-frissitett

/hirek/felhivas-atutalasi-osszegek-beazonosithatosaganak-javitasa-erdekeben