Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

[Archív] A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a közbeszerzési referens szakképesítés vonatkozásában kihirdetett új szakmai és vizsgakövetelményekről

KÉ 2013. évi 51. szám, 2013. május 3.

Ezúton hívjuk fel a közbeszerzési referens-képzések folytatására jogosult intézmények és e képzések iránt érdeklődők szíves figyelmét arra, hogy a Magyar Közlöny 2013. március 29-ei 53. számában kihirdetésre került a nemzeti fejlesztési miniszter ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről, valamint egyes, szakmai és vizsgakövetelmények kiadásáról szóló miniszteri rendeletek hatályon kívül helyezéséről szóló 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet (a továbbiakban: Rendelet).

E Rendelet 1. számú mellékletének III. részében kerül megjelölésre a nemzeti fejlesztési miniszter ágazatába tartozó közgazdasági szakképesítés körébe tartozó közbeszerzési referens szakképesítés, melynek szakmai és vizsgakövetelményeit (a továbbiakban: szvk.) a Rendelet 2. számú mellékletének III. része tartalmazza.

2013. szeptember 1-jétől kizárólag az új szvk. szerint indíthatók közbeszerzési referensképzések.

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a közbeszerzési referens szakképesítés részletes szakmai követelménymoduljait az egyes szakképzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 84/2013. (III. 21.) Korm. rendelettel módosított az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló 217/2012. (VIII. 9.) Korm. rendelet 4. számú mellékletének 832., 833., 839., 840. és 841. sora tartalmazza.

Az új szvk. és a szakmai követelménymodulok elérhetők a Közbeszerzési Hatóság honlapjának, www.kozbeszerzes.hu Közbeszerzési oktatás/Közbeszerzési referensképzés menüpontjából.