Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Helyi iskola szépítésében serénykednek a Közbeszerzési Hatóság munkatársai

A Közbeszerzési Hatóság évről évre egyre több jótékonysági programmal segíti a helyi közösségeket. Az elkötelezett társadalmi szerepvállalás jegyében a Hatóság munkatársai idén augusztusban a budapesti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanévkezdés előtti karbantartási munkálataiban vettek részt.

A Közbeszerzési Hatóság elkötelezte magát, hogy idén augusztusban a helyi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium szépítésében vesz részt. Dr. Gór Csaba helyi önkormányzati képviselő javaslata alapján esett a választás az intézményre. Az iskola igazgatónője, T. Zuggó Tünde nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, kollégáinak irányításával a Hatóság dolgozóinak keze nyomán kopott ajtók újultak meg, és divatos, mutatós raklapbútorok készültek. Az alapanyagok beszerzéséhez szükséges összeget a Hatóság munkatársai egyéni adakozással gyűjtötték össze. Az eseményen részt vett Hajnissné Anda Éva a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója, aki köszönettel üdvözölte az együttműködést.

A Közbeszerzési Hatóság dolgozói már korábban felismerték, hogy a karitatív tevékenységek és az  önkéntes programok nem csupán haszonnal járnak a helyi közösségek számára, hanem komoly csapatépítési lehetőséget is jelentenek.

A Hatóság évről évre több jótékonysági programot bonyolít: az elmúlt két év decemberében például adventi adományokat gyűjtött a Dévai Szent Ferenc alapítvány szászvárosi gyermekotthonának, a Szent Erzsébet Gyermekotthonnak, hogy szebbé tegye a rászoruló gyermekek karácsonyát. Idén az iskolai bútorkészítés és festés mellett a Hatóság munkatársai megvásárolták a leselejtezett, de még hasznosítható informatikai eszközöket, majd felajánlották a kárpátaljai Beregszásznak.

„Amellett, hogy keresztényi kötelességünk a rászorulók megsegítése, hiszünk abban, hogy kis tettekkel is hozzájárulhatunk az országban és a határon túl élő magyar honfitársaink boldogulásához. Az elmúlt években többször jótékonykodtunk a hazai és határon túli gyermekek javára. Munkatársaink ezekben a kezdeményezésekben lelkesen vettek részt, legyen szó önkéntességről, játékok, ruhák, tisztítószerek gyűjtéséről. A helyi szünidei festéssel és karbantartással az iskolai hétköznapokat egy kicsit szebbé tudjuk tenni a gyermekek és az őket nevelő oktatók számára – mondta el Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke .

Budapest, 2018. augusztus 23.

2018.08.23. KH jótékonyság